VIDEO

Klik op de afbeeldingen voor het materiaal, dat vervolgens in YouTube worden geopend.


De film van Zapruder
De door Abraham Zapruder gemaakte film. Met erna een vertraagde versie ingezoomd op JFK, met daarin rechtsboven de framenummers van de film. Frame 313 laat de fatale inslag zien.


Andere amateurfilms
Een compilatie van amateurfilms genomen op Dealey Plaza. Achtereenvolgens Bronson, Muchmore, Nix, Dorman, Hughes, Martin, Bell, Paschall, Wiegman, Towner, Couch en Daniel.


Folders uitdelende Oswald
Zeldzame beelden van Lee Harvey Oswald die op verschillende dagen folders uitdeelt in hartje New Orleans. Ook zijn arrestatie in augustus 1963 is vastgelegd.


Thanksgiving 1962
Exact een jaar voor de moord op JFK vieren Oswald en Marina thanksgiving bij Robert Oswald. Ook de familie van halfbroer John Pic is aanwezig.


Geluidsopname
Per ongeluk stond de microfoon van een motorrijder aan tijdens de fatale schoten. Ze zijn hoorbaar en de opname werd essentieel voor de senaatscommissie, de HSCA.


Marina Oswald
Op 26 januari 1964 had Marina Oswald haar eerste interview op televisie. In gebroken Engels zegt ze dat haar man de ware dader moet zijn geweest van de moord.


Joseph Milteer
Op 9 november 1963 werd er een gesprek opgenomen tussen de ultrarechtse Milteer en een informant van de politie. JFK wordt er meer dan duidelijk in bedreigd.


Interview met Oswald
Op 17 augustus 1963 werd Oswald in New Orleans geïnterviewd door William K. Stuckey van de lokale omroep WSDU, naar aanleiding van Oswalds pro-Castro activiteiten.


Minsk
Beelden van Oswalds appartementencomplex in Minsk en van het appartement zelf, afgewisseld met foto’s van Oswald uit 1961 en 1962.


Toespraken JFK
Een compilatie van Kennedy’s meest beroemde toespraken. Met onder andere statements uit zijn inauguratiespeech, in Berlijn, over vrede en over de maanlanding.


Marguerite Oswald
Tot haar dood in 1981 bleef Marguerite Oswald geloven in de onschuld van haar zoon. Ze verscheen regelmatig in de media om haar verhaal te doen.


Jack Ruby
De twee dagen na de moord op JFK hangt Ruby veelvuldig rond in het politiebureau te Dallas. Op 24 november vermoordde hij Oswald in de kelder van het stadhuis.


Amateurfilm Jefferies
In februari 2007 dook er een nieuwe film op van de rijstoet, anderhalve minuut voor de moord. Georg Jefferies maakte de film vanaf Main Street.


Jesse Curry
Curry, hoofdcommissaris van de politie in Dallas, waarschuwt de bevolking voor incidenten jegens JFK. Na de moord verklaart hij dat Oswald bij hen veilig is.


Generaal Walker
Generaal Edwin Walker, extreem rechts, werd op 10 april 1963 beschoten in zijn woning in Dallas. Hij bleef ongedeerd. Later bleek Lee Harvey Oswald de dader.


George de Mohrenschildt
Een gesprek met De Mohrenschildt, daarna zijn plotselinge dood. Ook een reportage met diens laatste vriend, de Nederlandse journalist Willem Oltmans.


Happy Birthday, JFK
Beroemde beelden van een ‘Happy Birthday, Mr. President’ zingende Marilyn Monroe. Kennedy werd bij deze gelegenheid 45 jaar: niet lang hierna waren hij en Monroe allebei overleden.


Ontmoeting met zusjes Odio
Het bijzondere verhaal van Annie en Sylvia Odio: een zichzelf Oswald noemende man verscheen met twee Cubaanse mannen aan hun deur in Dallas.


Cubaanse Revolutie
Beelden van het Havana van eind jaren ‘50, van president Batista en de revolutie waarna Castro aan de macht kwam en Cuba lijnrecht tegenover de VS kwam te staan.


John Connally
Een interview met gouverneur John Connally, zeven maanden na de moord op JFK waar Connally zelf zwaargewond raakte. Het vraaggesprek eindigt in tranen.


Ernst Titovetz
Ernst Titovetz oefende in de herfst van 1960 zijn Engels met Lee Harvey Oswald. Op tape zijn beide te horen in een dialoog over enkele fictief gepleegde moorden.


Judyth Vary Baker
Judyth Vary Baker over haar maanden als minnares van Lee Harvey Oswald. Inclusief foto’s en krantenknipsels van haar jaren als kankeronderzoekster.


William K. Harvey
Harvey, een controversiële CIA-functionaris, werd na de Cubacrisis door Robert F. Kennedy naar Rome gedegradeerd. Hij had diverse contacten met de maffia.


De media na de moord
De reacties van de media direct na de schoten in Dealey Plaza. Met onder andere de beroemde beelden van Walter Cronkite en reacties van Sam Pate en Dan Rather.


Achtertuin-foto’s
Over de beroemd geworden foto’s van Lee Harvey Oswald in zijn achtertuin, maart 1963. In zijn handen communistische lectuur en een geweer.


Begrafenissen
Beelden van de begrafenissen van Lee Harvey Oswald en JFK, beide op 25-11-1963. Met een rouwende Marina en de beroemd geworden beelden van de familie Kennedy.


Oswald in gevangenschap
Tijdens de twee dagen in detentie na zijn arrestatie, maakte Oswald diverse opwachtingen voor de media. De beelden en Oswalds quotes gingen de hele wereld over.


Robert Oswald
In 1993 liet Robert Oswald zich interviewen voor het programma Frontline. Hij heeft nooit geloofd in samenzweringen: volgens hem is zijn broer de enige schuldige.


James Files
James Files’ eerste op camera vastgelegde bekentenis, tegenover Robert G. Vernon, op 22 maart 1994. Hij zou in 2003 zijn relaas opnieuw uit de doeken doen.


Chauncey Holt
Chauncey Holt claimt één van de drie zwervers te zijn die nabij Dealey Plaza werden opgepakt vlak na de moord op JFK. Hij ontmoette Roselli en Ruby diezelfde ochtend.


Notabelen reageren
Oud-presidenten Harry S. Truman en Dwight D. Eisenhower reageerden direct na de moord op Kennedy, net als dominee Martin Luther King.


Huis van David Ferrie
In 2003 bezocht Judyth Vary Baker het huis van David Ferrie in New Orleans. Met beelden van de keuken, waar in 1963 een geheim laboratorium was gevestigd.


Rachel Oswald Porter
Begin jaren ‘90 had David Lipton een interview met Rachel Oswald Porter, de jongste dochter van Oswald en Marina, voor het programma ‘Hard Copy’.Bovenstaande filmpjes bevatten fragmenten uit onder andere:
A Revisionist History (1999), The Men Who Killed Kennedy - The Love Affair (2003) en Frontline - Who Was Lee Harvey Oswald? (1993). Verder gaan credits onder andere naar Hard Copy, PBS, JFKmurdersolved.com, NBC, WDSU, KDFW-TV, CBS, KBOX Radio, en WNEW Radio.