Wilhelminapier

Via de Kop van Zuid in Rotterdam verlieten de Oswalds Nederland, op 4 juni 1962, aan boord van de SS Maasdam IV. Vanuit Rotterdam vertrokken destijds de enorme schepen van de Holland-Amerika Lijn naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. Voor 1971 was het gevestigd in het huidige Hotel New York te Rotterdam, het schitterende gebouw op de punt van de Wilhelminapier.

Ik was er twee weken geleden nog, op de groene strook die op de bovenste foto zichtbaar is voor het karakteristieke gebouw met de groene torentjes. Ik denk niet dat Nederland veel locaties kent die deze plek overtreffen qua schoonheid. En voor mezelf blijft die plek bijzonder omdat dáár dus ooit Oswald heeft gestaan, wachtend om aan boord te gaan van het schip.

Morgen mag ik weer naar de havenstad: interview bij station Rotterdam Noord, waar men op 3 juni 1962 de trein uit stapte. Erna wat mooie foto’s van de omgeving maken, en vervolgens een ander interview in het centrum. Nog even Donner binnenlopen om te zien mijn boek er mooi in het oog ligt, in deze grootste boekhandel van ons land. Tussendoor een telefonisch interview met de Belgische media: ben benieuwd.

Verslagje en foto’s van deze dag zal ik later toevoegen.


Some very nice pictures of the Wilhelminapier in Rotterdam. Ships of the Holland America Line used to start their journey here. The company shares its headquarters in Seattle since 1971, but before it was housed in the beautiful building with the two little green turrets. Guess this location can be placed among the most beautiful places in Holland.

Laat een reactie achter