The search for Lee Harvey Oswald

Na mijn eerste lezing, afgelopen woensdag in boekhandel Plantage in Eindhoven, kreeg ik van een toehoorder het schitterende boek The Search For Lee Harvey Oswald, een fantastisch fotoboek over de vermeende moordenaar van John F. Kennedy. Hij had het ooit op de kop getikt in Canada en wilde het boek graag aan me geven. Dank vanaf deze plek: een nieuw, schitterend exemplaar in mijn omvangrijke collectie boeken die te maken hebben met deze fascinerende moord.

Fotoboek is van Robert J. Groden (1945). Auteur, fotograaf maar vooral foto-analist. Op elk JFK-congres is hij van de partij, bijna schreeuwend dat er wel sprake móet zijn van een samenzwering. Hij was een belangrijk adviseur voor Oliver Stone, bij het maken van de film JFK. Ook op Dealey Plaza kom je hem vaak tegen, zijn theorieën uiteenzettend aan toeristen. Hij was in 2006 nogal onder de indruk van een jonge, blonde redactrice van Peter R. de Vries, toen dat team in Dallas bezig was aan de JFK-uitzending van de misdaadverslaggever. Ik heb er wel eens mee gecorrespondeerd via de mail: mooie man.

‘Mijn eerste lezing’ impliceert dat er ook een tweede volgt: heel juist. Zaterdag 8 november bent u allen welkom in boekhandel Berkers, te Deurne. Van 13 tot 15 uur zal ik daar weer een mooi verhaal afsteken en ik hoop dat het net zo’n succes zal worden als afgelopen woensdag (ik vond die avond althans erg fijn verlopen).


After my first lecture before an audience in a bookstore, a listener gave me a copy of Groden’s book The Search For Lee Harvey Oswald. A marvellous photobook: thank you very much. My next lexture will be november 8.

1 reactie tot nu toe

  1. Robbie Vermeulen op 2 November, 2008

    Ik zal proberen bij een volgende lezing aanwezig te zijn. Weet niet of ik de komende ga redden.

Laat een reactie achter