Veilingstukken

Nog wat geld gevonden in een oude sok en er even geen bestemming voor? Wellicht is dit iets: een Amerikaans veilinghuis biedt honderden fantastische verzamelstukken aan tegen mooie prijzen, allen gerelateerd aan JFK, Oswald en natuurlijk die fatale dag in november 1963. Brieven van Oswald, brieven van de president, uitnodigingen voor het diner van die vrijdagavond, het diner dat natuurlijk nooit meer plaatsvond… Maar ook stukjes bebloed leer uit de limousine, Oswalds schooljaarboek uit 1957, et cetera!

Zie de afbeelding hier links, een mooi voorbeeld. Voor bijna 60.000 dollar ben je de trotse eigenaar van een verzameling correspondentie van Oswald. Voor de aardigheid zijn er wat bewijsstukken, foto’s en krantenknipsels aan het veilingstuk toegevoegd.
Klik hier voor het object, grote afbeeldingsbestanden en veel informatie.


In eerdergenoemd jaarboek van Oswald (slechts 1500 dollar!) staat ook nog een mooie foto van de dan 18-jarige Oswald - een foto die ik nog niet kende. Klik op de kleine afbeelding hiernaast voor een vergroting: Oswald met een klasgenootje genaamd Janet, zes jaar voor de gebeurtenissen die Oswald wereldberoemd maakten.


Heritage Auction Gallery of Dallas are auctioning items related to JFK, Oswald and the assassination. Some beautiful objects can be purchased: prises are high. There are, among others, documents, photographs and letters Oswald wrote while living in Moscow and Minsk.

Laat een reactie achter