Robert A. Maheu overleden

Robert A. Maheu is op 4 augustus 2008 overleden. Hij speelt een interessante rol in de moordzaak. Maheu was een zakenman die zowel voor de FBI als voor de CIA (1955 tot 1970) werkzaamheden verrichte. In opdracht van de CIA contacteerde hij maffiosi als Roselli en Giancana met het verzoek mee te werken aan moordpogingen op Fidel Castro. In 1975 verklaarde hij voor de zogeheten Church Commissie over zijn rol in de onderhandelingen tussen de CIA en de maffia. Theorie├źn die ooit als ridicuul werden bestempeld zijn inmiddels allemaal onvoldongen feitelijk geworden, mede dankzij de ontboezemingen van Robert A. Maheu. Duidelijk werd dat er jarenlang warme banden werden onderhouden tussen de inlichtingendienst en de georganiseerde misdaad.

Op 21 juli 2008 stierf ook al Paul L. Bentley, de man die even na de moord op Kennedy Lee Harvey Oswald arresteerde in het Texas Theater. Op de foto staat hij helemaal rechts, de man met de sigaar. “Tijdens de arrestatie wist ik nog helemaal niet dat hij iets te maken had met de moord op Kennedy”, zou Bentley later verklaren. Hij werd 87 jaar.


Robert A. Maheu died this week. He was implicated in the plot to assassinate the Cuban dictator Fidel Castro in the early 1960s. At the request of the CIA, Maheu was to enlist the help of Mafiosi Johnny Roselli and Sam Giancana, who both had connections in Cuba. In testimony before the Church Committee, in 1975, Maheu told a lot of details of his role. Earlier this year, on July 21, Paul L. Bentley died. He was the agent that arrested Oswald in the Texas Theater.

Laat een reactie achter